Aktuális helyszín – Jászapátin folytatódott a herbálellenes kampány

Megosztás

Mit lehet tenni vidéken a szintetikus drogok ellen? Lőcsei Lajos Momentumos országgyűlési képviselő és csapata hadat üzent a herbálnak, egy fórum keretében pedig Jászapátira érkeztek, hiszen a Jászság egyik leginkább érintett helyszíne lassan élhetetlenné válik a bódult, önmagukból kivetkőzött emberektől.

Ahogy megírtuk tavaly, Lőcsei október 22-én, Tarnaörsről indította útjának herbálellenes kampányukat. Akkor több százan jöttek ki a rendezvényre, hogy megüzenjék, elég a drog által okozott kárból és pusztításból.

Emellett Erken, Karácsondon, Kerecsenden, Halmaugán és Gyöngyösoroszin, tehát számos Heves megyei településen tartottak figyelemfelhívó felvonulást, majd december végén a Jászságba, azon belül Jászjákóhalmára érkezett a figyelemfelhívó esemény.

Kállai János jászapáti önkormányzati képviselő megköszönte Lőcseinek a drogellenes fórum megtartását, véleménye szerint végre van egy országgyűlési képviselő, aki országosan is kiáll a drog ellen és vannak megoldási javaslatai.

A tegnapi, piactéren megtartott rendezvényen is elhangzott a három fő követelésük: állítsák fel a kapitányságokon a Herbálellenes Akciócsoportot, 0-24-es rendőri szolgálatot és kamerarendszert akarnak az érintett településeken, valamint vasszigort követelnek a méregkeverőkkel és dílerekkel szemben.

A szintetikus drogok és különféle herbálok használata visszafordíthatatlan egészségügyi kockázattal jár, súlyos szív- és érrendszeri problémákat, légzőrendszeri nehézségeket, agyi károsodást eredményezhet, és rengeteg esetben halált okoz. A szintetikus anyagok gyakran olyan vegyületeket tartalmazhatnak, amelyekről a felhasználók nem tudnak.

Képek: Kállai János Fb

Kapcsolódó cikkek